خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

گردنه حیران ، جاذبه زیبای گردشگری

در گردنه حیران، جاذبه‌هایی دیدنی وجود دارد که تبدیل به قاب عکسی برای ثبت خاطره‌های شما شده و روح خسته‌تان را التیام می‌بخشد.

گردنه حیران

برخی جاده‌ها در ایران به قدری تماشایی هستند که به عنوان نقطه‌ای بی‌نظیر برای گردشگران نام گرفته‌اند. نمونه بارز آن، همین جاده چالوس خودمان که چه خاطره ها داریم و چه خاطره ها که نساخته ایم! یا گردنه حیران!

گردنه حیران

در میانه‌های جاده آستارا به اردبیل، زیبایی وصف ناشدنی‌ای را خواهیم دید. منطقه‌ای به اسم گردنه حیران که بسیار تماشایی‌است. به طول 35 کیلومتر که به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای جاده‌ای ایران شناخته می‌شود. منطقه‌ای ییلاقی و آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان.

شاید هم نامش را به همین سبب حیران گذاشته‌اند که هر کسی با دیدن مناظری چنین شگفت، حیرت‌زده شده و هر لحظه در معرض دیدن تصاویری غافلگیر کننده از جلوه با شکوه طبیعت قرار می‌گیرد.

چطور برویم؟

باید با عبور از مسیر جاده اصلی اردبیل به آستارا به گردنه حیران برسید. ابتدای تونل اردبیل تا ۵ کیلومتری آستارا را بپیمایید و به منطقه حیران، در فاصله 40 کیلومتری مرکز شهر برسید.

نگران نباشید که ساعت‌ها در راه بمانید، چرا که در مسیر گردنه حیران چندین روستا وجود دارد که زیبایی ‌هایشان کم نیست؛ روستاهای حیران، مِشِند و کشفی از آن جمله‌اند.

گردنه حیران

چه ببینیم؟

در هر نقطه از گردنه حیران، جاذبه‌ای دیدنی وجود دارد که می‌تواند تبدیل به قاب عکسی شود برای ثبت خاطره‌های شما لحظه‌های فراموش نشدنی را بیافریند و روح خسته‌تان را التیام بخشد.

طبیعتی که سخن می گوید

از نخستین چیزهایی که هنگام عبور از گردنه حیران چشمانتان را می‌نوازد، پوشش جنگلی است. این زیبایی از دو سو شما را در بر گرفته و کم‌کم مراتع هم از میان درختان برایتان سرک می کشند. اصلاً گویی از هر سو شما را صدا می‌زنند تا خودشان را به شما نشان دهند.

گردنه حیران

درمیان آن‌ها کلبه‌هایی نیز به چشم می‌خورند که دامانشان را روی دشت پهن کرده‌اند. چهارپایان در حال چرا، وسط مراتع و اسب‌هایی که به این‌سو و آن‌سو می‌خرامند، بوم نقاشیِ این جاده را زیباتر می‌کنند.

ابرهای بازیگوش

درست است که ارتفاع بلندترین نقطه گردنه حیران از سطح دریا حدود ۱۵۰۰ متر است. اما باز هم شما تکه ابرهای بازیگوشی را خواهی دید که منسجم پشت هم راه می‌روند و در گردنه حیران، حیرانتان می‌کنند. همه تقصیر‌ها به گردن رطوبت دریای خزر است.

گردنه حیران

جنگل هیرکانی

یکی از ویژگی‌های گردنه حیران داشتن نمایی دل‌نواز از  پوشش بی‌نظیر جنگل‌های هیرکانی است. در میانه راه جنگلی انبوه را خواهید دید که به نام جنگل‌های شمال مشهور است، اما متعلق به پارک ملی هیرکان است. جنگلی چند میلیون ساله در جنوب دریای خزر که بین کشورهای ایران و آذربایجان مشترک است.

گردنه حیران

امکانات رفاهی گردشگری

به سبب ساخت دهکده توریستی حیران در این منطقه، امکاناتی مناسب نیز در آن برای گردشگران از قبیل  سرویس بهداشتی، رستوران، کافی شاپ، چایخانه، وسایل بازی، مرکز خرید، آلاچیق، منقل و … فراهم شده است.

همچنین بخوانید:

شیطان کوه لاهیجان ، تا گول نخورده اید رویتان را برگردانید!(+ویدئو)

هتل صخره ای لاله کندوان، غارنشین‌های لاکچری

حمام سلطان امیر احمد کاشان

جزیره آشوراده ، گردشگاه یا شکارگاه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.