خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

هرمز ، جزیره خاک رنگی های خوردنی!

اهالی جزیره هرمز این خاک را در بطری‌های شیشه‌ای به‌ عنوان سوغات به گردشگران می‌فروشند. همراه داشتن خاک در هواپیما قدغن است. لذا شما مجبورید این ثروت با ارزش را در فرودگاه دور بریزید!

هرمی

هرمز در دل خلیج فارس، داستانی زیبااست؛ جزیره‌ای پرماجرا، با رد توپِ بازمانده از قدرت‌نمایی امپراتوری‌ها، در دهانه خلیج همیشه فارس، با خاک سرخ.

این‌جا به گشت‌و‌گذار میان رویاها شبیه است. وقتی قدم بر شن‌های گرم، نقره‌ای، طلایی، سفید، قرمز و نارنجی و کبود می‌گذاری، باید بدانی خاطره‌اش مثل آسمان غروبش از یاد نرفتنی است.

هرمز

جزیره هرمز

در یک جاده ساحلی زیبا می‌توان محیط جزیره هرمز را که شبیه یک صدف روی نقشه است، دور زد. پیاده یا با دوچرخه و موتور که جاده را بپیمایی فرقی ندارد، چیزی که مهم است این‌که هر چند صد متر خاک اطراف‌تان از رنگی به رنگ دیگر درمی‌آید.

جاذبه‌های طبیعی متنوع و آثار تاریخی بسیار هرمز در فاصله‌های کوتاه از هم نشسته‌اند تا شما دلی از عزای گردشگری‌تان دربیاورید.

جزیره هرمز

دیدنی‌ها در سراسر جزیره پراکنده‌اند. اگر جزیره‌گردی‎تان با عکاسی همراه است، بدانید یک روزِ کامل هم، زمانِ کمی برای قاب خاطره ساختن از جزیره هرمز است. چون هر پنجاه-صد قدم، موضوعی برای عکاسی خواهید یافت.

جزیره هرمز

گردشگری در جزیره هرمز

برای گردشگری در هرمز اگر خودتان را به راهنماهای بومی با آن موتور سه‌چرخه‌های‌شان بسپارید که دیگر نور علی نور است.

جزیره هرمز

راهنماها دیدنی‌ترین‌های جزیره هرمز را برایتان رو خواهند کرد. مثل دره سکوت و الهه نمک، غار مراقبه، غار رنگارنگ، کوه یخی، دره تندیس‌ها، دره رنگین‌کمان، ساحل فرش، ساحل سرخ، ساحل محیط زیست، ساحل مفنق، ساحل تک درخت، قلعه پرتغالی‌ها و موزه نادعلیان.

هرمز

همچنین اگر به بافت قدیمی شهر سر بزنید قدمگاه حضرت خضر، بقایای قصر بی‌بی گل و بی‌بی صورت، برج تیرانداز، بازار و خانه زعفرانی، مکتب خانه و دیگر بناهای تاریخی را خواهید دید.

دشت جبیرها (آهوها)، جنگل‌های مانگرو و آثار نقاشی محیطی در جنوب جزیره، جایزه کسانی است که با پای پیاده جزیره را می‌گردند. شاید در این گشت و گذار بسته به فصل سفرتان، به خرچنگ‌ها، کوسه‌ها، پرندگان بومی یا مهاجر و لاک‌پشت‌ها نیز برخوردید.

هرمز زیبا

خاک‌های رنگی رنگی

در جزیره هرمز با ساحل وسیعی روبه‎رو خواهید شد که محل گستردن فرش رنگی هرمز است. محلی‌ها در جشنواره‌های سالانه که اغلب در نیمه دوم سال، به مناسبت‌ نوروز یا روز خلیج فارس برگزار می‌شود، با استفاده از خاک‌های رنگی موجود در جزیره و طرح و نقش‌های بومی، نقش فرش‎های زیبایی را بر ساحل می‌گسترانند.

جزیره هرمز زیبا

طرح‌های فرش هرمز از عناصر و اسطوره‌های هرمزگان الگو گرفته است. استفاده از تصویر لاک‌پشت پوزه عقابی، جبیر، نقوش پوشاک زنانه، تصاویری از قلعه پرتغالی‌ها و نماد موسیقی بومی و سازهای محلی، از فرش خاکی هرمز جاذبه‌ای منحصربه‎فرد ساخته است که بسیاری از گردشگران از مناطق مختلف، خود را برای دیدن و عکس گرفتن با این دست‌آفریده زیبا، به جزیره هرمز می‌رسانند.

هرمز

شناخته شده ترین جاذبه

یکی از جاذبه‌های مشهور جزیره هرمز که مشهورترین هم هست، دره رنگین‌کمان نام دارد. با بیش از هفتاد طیف رنگی متفاوت از سنگ‌ها و کانی‌های مختلف که هرمز را به ظرفیتی بالقوه برای گردشگری زمین‌شناسانه تبدیل کرده.

هرمز

البته که دیدن تصاویر دلفریب از دره رنگین‌کمان حتماً چشمان همگان را می‌نوازد، اما اینجا بیشتر به بهشت زمین‎شناسان معروف شده است. جاذبه‌ای بی‌نظیر در جهان که کانی‌های سازنده سنگ‌های مختلف، در لایه‌های متفاوتی سوار بر هم یا در کنار هم، پیش چشم شما قرار گرفته‌اند و جلوه‌های چشم‌نوازی را به نمایش گذاشته‌اند.

جزیره هرمز

لطفاً خاک نخرید!

اهالی جزیره هرمز این خاک با ارزش را در بطری‌های شیشه‌ای به‌ عنوان سوغات به گردشگران می‌فروشند. اما لطفاً بدانید متاسفانه در بازگشت‌تان از جزیره، ترکیب رنگ‌های شیشه کاملاً به هم می‌ریزد و نهایتاً در خانه چیزی جز یک بطری خاک به‌هم‌ریخته نخواهید داشت. دوم این‎که اگر با خطوط هوایی به این جزیره سفر کرده‌اید، حتماً خبر دارید همراه داشتن خاک در هواپیما قدغن است. لذا شما مجبورید این ثروت با ارزش را در فرودگاه دور بریزید!

پس لطفاً خاک نخرید!

هرمز زیبا

حرف آخر

  • در جزیره هرمز خاک سرخ، خوراکی است! مردم محلی از آن به‌عنوان ادویه در غذا استفاده می‌کنند. «گِلَک» نام دارد که جایگزین بسیار مناسبی برای نمک است.
  • امکان انواع تفریحات آبی و دریایی در جزیره هرمز فراهم است.
  • خوشمزه‌گردی در غذاهای بومی جنوب ایران بسیار لذت بخش است.

هرمز

  • سطح جزیره هرمز رسوبی و آتشفشانی است و تپه‌های نمکی بیشتر قسمت‌های جزیره را پوشانده‌اند.
  • بلندترین تپه نمکی ۱۸۶ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بزرگ‌ترین قطر آن‌هم هشت کیلومتر است.
  • آب جزیره هرمز از بندرعباس تأمین می‌شود.
  • یکی از دیدنی‌های جزیره هرمز، بزرگ‌ترین دژ استعماری‌است که در طول تاریخ ایران بنا شده. قلعه پرتغالی‌ها!
  • احمد نادعلیان، هنرمند بزرگ ایرانی در زمینهٔ هنر محیطی و هنر زمینی در جزیره هرمز، موزه و نگارخانه دائمی برای نمایش آثارش دارد.
  • در جزیره هرمز جنگل‌های حرا، زیستگاه بیش از ۲۰ گونه پرنده‌ی آبزی و کنار آبزی است.

همچنین بخوانید:

آبشار لونک

سوسن چلچراغ ، پیشکش فصل بهار به ایران

شهر محلات ، هلند ایران

آکواریوم اصفهان ، ماهی های پرنده در تونل ناژوان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.