خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

خانه-به-دوش

از همه چیز از همه جا، گاهی فقط خودم

بازار مسکن تهران قفل شد!

سایت رسمی بورس تهران نشان داد، در روز گذشته، شاخص کل بورس با بیش از هفت هزار واحد کاهش، به ۲۴۶ هزار واحد سقوط کرد.

بازار مسکن تهران

براساس آمار اتحادیه مشاوران املاک از ابتدا تا ۲۴ تیر ۹۸ فقط ۴۶۳۶ مورد خرید و فروش ملک در بازار مسکن تهران انجام شده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۶۷ درصد کاهش داشته است. هرچند قیمت مسکن در ماه‌های اخیر ۲۰۵ درصد رشد داشته و این آمار هشت درصد بالاتر از قیمت روز دلار است. اما افت قیمت دلار در بازار آزاد با سقوط شاخص بورس و توقف معاملات مسکن همراه شد.

گزارش‌ ها نشان می‌دهد قیمت دلار، سه‌شنبه هفته گذشته تاکنون از  ۱۳ هزار تومان به 12 هزار تومان و روز گذشته ۶۰۰ تومان دیگر هم کاهش یافت. سایت رسمی بورس تهران نشان داد، در همین روز، شاخص کل بورس نیز با بیش از هفت هزار واحد کاهش به ۲۴۶ هزار واحد سقوط کرد.

به گزارش مجله دلتا محمد تقی فیاضی، کارشناس اقتصادی گفته است : اصلی‌ترین عامل کاهش قیمت ارز کنترل تقاضااست و به نظر می رسد کاهش قیمت ارز مقطعی است.

با این حال، کاهش مصنوعی قیمت دلار سبب شده است قیمت مسکن از قیمت ارز جلو بزند.  مقایسه رشد بازار مسکن نسبت به ارز در روز ۲۵ تیر ۹۸ نشان می‌دهد که از دو سال قبل تاکنون قیمت مسکن ۲۰۵ درصد و قیمت دلار ۱۹۷ درصد رشد داشته‌ است.

شرایط بازار مسکن تهران

کاهش توان خرید مصرف کننده بازار را قفل کرد

مصطفی‌ قلی‌خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک گفته است « به سبب رشد بی‌سابقه قیمت مسکن، معاملات در کل کشور ۳۹ درصد و در تهران ۶۷ درصد کاهش یافته است.» مهدی روانشادنیا، کارشناس بازار مسکن نیز به رسانه‌های داخلی گفت «قیمت مسکن از توان خرید مصرف‌کننده فراتر رفته و به همین سبب بازار به یک معنا “قفل”شده است.»

با وجود افت شدید معاملات، رشد ماهانه قیمت در اردیبهشت ماه ۱۲ درصد و در خرداد پنج درصد بود. یعنی در شرایطی قرار گرفته‌ایم که بازار از لحاظ توان خرید مصرف‌کننده، قفل و تقاضای مؤثر بسیار محدود شده است.

کاهش خرید و فروش در بازار مسکن تهران اما، موجب افزایش تقاضا برای اجاره و در نتیجه رشد قیمت اجاره‌بها شده است، بنابراین  نرخ اجاره در برخی مناطق شهری ۵۰ و گاهی  تا ۱۰۰ درصد هم افزایش یافته است.

مرکز آمار ایران اعلام کرد: در مجموع نرخ اجاره‌بها ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است. در این صورت طبیعی‌است که اجاره‌نشین‌ها برای یافتن واحد مسکونی مناسب با درآمدشان، به ناچار به مناطق ارزان‌تر و حاشیه شهرها کوچ کنند.

همچنین بخوانید:

رکود طولانی و آینده بازار مسکن

کاهش معاملات مسکن در تهران

طرح ملی مسکن اجرایی شد، ساخت و ساز در زمین‌های دولتی

وام ودیعه مسکن چقدر از مبلغ رهن را پوشش می‌دهد؟

آخرین آمار خرید و فروش مسکن ، افت 49 درصدی معاملات

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.